Verslag IW vergadering 1 september 2016

Terug naar de overzichtspagina

Beeldhouwer Pol Spilliaert 

Voor de openingsvergadering werd er afgesproken aan de woning van onze nieuwe voorzitter, waarna we met een talrijke opkomst mochten luisteren naar de boeiende, maar vooral ook passionele uitleg van beeldhouwer Pol Spilliaert. Pol Spilliaert volgde zijn opleiding aan het Ter Kameren Instituut in Brussel en is tevens tot 2000 docent beeldhouwen geweest aan het Sint-Lukas instituut te Gent, waar hij tot op vandaag nog steeds ere docent is. Onder andere in 1967 won hij de Prix Jeune Sculpture Belge, naast vele andere prijzen.
Er werd een rondleiding gegeven door de tuin van Pol Spilliaert, waar we een interessante uitleg kregen over hoe zijn kunstwerken tot stand komen. In zijn tuin en atelier konden we enkele prachtige beeldhouwwerken aanschouwen, die zowel vervaardigd waren uit marmer, brons als polyester. Zijn kunstwerken zijn tevens over de hele wereld terug te vinden en dragen veelal het thema “man-vrouw”.
Na de rondleiding bij Pol Spilliaert werden we uitgenodigd in de woning van onze nieuwe voorzitter, waar we in de prachtig aangeklede tuin met een fris glas wijn en lekker eten de agenda voor het nieuwe jaar voorgesteld kregen.
Joke De Spiegelaere
5 09 2016

What are you looking for?

Close