Margarette Golding Award Christiane Koeune-Nickels

Image: 
Body: 

Beste Vriendinnen,
Dank aan de Voorzitter Christiane mij even het woord te geven.
De Corona heeft ons leven, onze gewoontes enorm veranderd. Plots werd alles afgeschaft, geannuleerd. We beginnen het einde van de sombere tunnel te zien. Het is super spannend, maar moeilijk om de tijd van vroeger van Pre-Covid te vinden. De virus is nog steeds aanwezig.
Het talrijke terrassen en in de parken maken ons bang; weet dat deze angst voor de terugkeer naar de burger wereld een gevoel is dat door velen wordt gedeeld; we vergelijken het met een terugkeer uit de oorlog.
Ondanks alles ben ik erg blij om onder jullie te zijn en jullie in topvorm aan te treffen. Jullie hebben Inner Wheel niet vergeten en hebben een bloem genoemd naar Margarette Golding, dit is geweldig ! Proficiat, gefeliciteerd.
Als ik vandaag hier ben, niet alleen voor de Roos maar omdat het voor mij, gezien de Corona onmogelijk was om op de Algemene Vergadering van juni 2020 een Margarette Golding onderscheiding te overhandigen aan een Vriendin die het wel verdient.
Onder ons hebben we een persoon die sinds 2005 heeft besloten om op eigen kracht een Afrikaanse NGO te steunen. Geleidelijk geld inzamelen om putten te kunnen graven om drinkwater te voorzien.
Het was in 2008 dat sommige mensen wilden deelnemen aan de reis naar Bénin en in 2011 besloot ze een vereniging op te richten onder de naam” AIDE AU BENIN”(Hulp aan Bénin) waarvan de commissie 11 leden telt.
Om de Margarette Golding onderscheiding te bekomen, moest ik een hele studie maken van de prestaties ter plaatse en de toestemming hebben van jullie Past-Voorzitter Nicole en onze toekomstige Gouverneur Paule.
Om deze titel te krijgen moet je iets belangrijks doen buiten ons Inner Wheel. Daarna wordt deze studie opgestuurd naar de Exécutive in England, die oordeelt en beslist.
Op het moment van dit besluit waren er 9 kandidaten waarvan er drie werden geselecteerd.
Beste Vriendinnen, ik ben erg blij en trots dat ik deze onderscheiding voor ons vriendin Christiane Koeune heb gekregen voor het einde van mijn functie als Voorzitter van de Raad en National Representative.
Ik vraag aan onze vriendin, misschien een beetje verrast om deze onderscheiding te komen aanvaarden, gefeliciteerd Christiane evenals de leden van Club Diekirch-Ettelbruck voor het feit dat ze zo’n waardevolle vriendin in hun Club hebben.
Edith Van Molhem-Swinnen
Imm.Past-Voorzitter van de Raad en Past National Representative Inner Wheel Belgium-Luxembourg
Imm.Past President of Council & National Representative Inner Wheel Belgium-Luxembourg

Afbeeldingen/foto's: 

What are you looking for?

Close